Рашисти вгатили ракетами по готелю в Харкові, серед поранених іноземні журналісти

09:56, 11.01.2024
Рашисти вгатили ракетами по готелю в Харкові, серед поранених іноземні журналісти

Росіяни вдарили по Харкову ракетами, є постраждалі. (Фото: "Суспільне Харків")

Росіяни у середу в 22:30 завдали ракетного удару по Київському району Харкова. Атака пошкодила будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних.

 

Як інформує УМ, про це 11 січня повідомив голова ОВА Олег Синєгубов у Телеграм.

 

Наразі відомо про 11 постраждалих, з них четверо — чоловіки віком від 31 до 38 років, семеро — жінки у віці від 23 до 71 року.

 

Девʼятьох потерпілих доставили до медзакладів, один із постраждалих перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів — у середньому та легкому, а двом надали допомогу на місці.

 

«Серед постраждалих — журналісти турецького видання, які проживали в готелі. Ліквідація наслідків триває», — зазначив голова ОВА.

 

У свою чергу начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив у Фейсбуці, що російські війська вдарили по готелю в Харкові цілеспрямовано, усі постраждалі є цивільними.

 

 

«Всі цивільні, серед них є іноземні журналісти, вони працюють на Харківщині, Донеччині, розказують правду про злочини, скоєні рашистами на українській землі. Росія цілеспрямовано била по готелю - на місці виявлено вирву глибиною 4 метри, також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поруч», - зазначив Тимошко.

 

Російські окупанти після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року регулярно обстрілюють Харків. Наприкінці 2023-го і на початку 2024 року обстріли Харкова почастішали. Зокрема, 2 січня 2024 року росіяни обстріляли місто ракетами «Іскандер-М» через що троє людей загинули, а 62 постраждали.

 

Як повідомляла УМ, Ноу-хау рашистів: Нікополь атаковано дронами з камерами нічного бачення.