Масштабне ДТП у Туреччині: багато загиблих, серед постраждалих є українки

15:44, 28.12.2023
Масштабне ДТП у Туреччині: багато загиблих, серед постраждалих є українки

У масштабній ДТП у Туреччині загинуло 10 людей, ще 59 - дістали поранення, серед постраждалих дві українки.

У провінції Сакар’я, що в Туреччині, близько 04:30 зіштовхнулися сім транспортних засобів, серед яких три автобуси та одна вантажівка.

 

Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що, за попередніми даними, загинуло 10 людей.

 

Як інформує УМ, про це 28 грудня повідомило видання NV та турецькі ЗМІ.

 

Біля турецької провінції Сакар’я на шосе Північна Мармара сталася масштабна аварія у ніч проти четверга, 28 грудня. Відомо про загибель десятьох людей, ще майже 60 дістали поранення. Серед постраждалих дві українки.

 

Попередньо, причиною ДТП став густий туман. Спершу авто зіткнулося з вантажівкою, а наступні водії позаду не встигли відреагувати і в’їхали у них. За словами очевидців, деякі люди загинули через те, що вийшли зі своїх автівок подивитись на першу автотрощу.

 

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі NV повідомив, що серед постраждалих — дві українки. За його словами, загрози їхньому життю немає, їм надали медичну допомогу.

 

"Генеральне консульство України в Стамбулі надає консульську допомогу постраждалим громадянам, а також взаємодіє із управлінням безпеки провінції та командуванням жандармерії задля з‘ясування всіх обставин аварії", - сказав Ніколенко.

 

Як повідомляла УМ, у Словаччині перекинувся автобус з українцями, десятки постраждалих.