Українців за кордоном буде мобілізовано – Умєров

11:27, 21.12.2023
Українців за кордоном буде мобілізовано – Умєров

Умєров та Залужний прагнуть посилити мобілізацію. Зокрема, й за кордоном. (facebook.com/rustemumerov.ua)

Наступного року українські чоловіки у віці 25-60 років, які проживають в Німеччині та інших країнах, мають з'явитися у призовні пункти ЗСУ, інакше до них будуть застосовані санкції, заявив міністр оборони Рустем Умєров.

 

Як інфомує УМ. про це повідомило видання Welt із посиланням на інтерв’ю Ум'єрова телеканалу WELT TV, газетам "Bild" і "Politico"

 

"Українці, які проживають у Німеччині і придатні до військової служби, мають посилити українську армію наступного року. За словами міністра оборони, до тих, хто не виконає цю вимогу, будуть застосовані санкції", - пише Welt.

 

Повідомляється, що Умєров говорив про "запрошення", але чітко дав зрозуміти, що будуть санкції, якщо хтось не відгукнеться на це "запрошення".

 

"Ми все ще обговорюємо, що станеться, якщо вони не прийдуть добровільно", - сказав Умєров.

 

Міністр оборони заявив, що важливою є справедливість. У майбутньому тим, кого це стосується, має бути заздалегідь зрозуміло, як їх навчатимуть і оснащуватимуть, де і коли вони служитимуть і коли будуть звільнені.

 

Welt пише, що незважаючи на заборону, багато українських чоловіків втекли за кордон, щоб уникнути призову.

 

Водночас українські військові зіткнулися з тим, що росіяни нарощують темпи наземного наступу на південному сході країни.

 

Видання нагадує, що українські військові хочуть мобілізувати ще від 450 000 до 500 000 солдатів для відбиття російського вторгнення. Але фінансові та політичні умови цього кроку ще не уточнені. Президент Володимир Зеленський назвав мобілізацію "чутливим питанням".

 

Як повідомляла УМ, раніше Умеров закликав місцеву владу сприяти мобілізації.