Нардеп Олексій Гончаренко виявив вдома пристрій для прослуховування

14:10, 19.12.2023
Нардеп Олексій Гончаренко виявив вдома пристрій для прослуховування

Олексія Гончаренка прослуховували в Одесі. (facebook.com/alexeygoncharenko)

Народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко заявив про виявлення пристрою для прослуховування в себе у помешканні.

 

Як інформує Україна молода, про це Олексій Гончаренко повідомив у Telegram у вівторок та оприлюднив відповідь поліції на його депутатський запит з цього приводу.

 

«Поліція відкрила кримінальне провадження через встановлення прослушки в мене вдома. Таку відповідь мені надали в Національній поліції на мій депутатський запит», – зазначив Гончаренко.

 

З документу стає зрозуміло, що пристрій виявили у помешканні депутата в Одесі, адже саме місцеві правоохоронці відкрили кримінальне провадження з цього приводу ще 11 грудня за ч.1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя). Розпочато досудове розслідування.

 

«Я дивлюсь, що прослуховуючі засоби зараз дуже популярна тема, враховуючи, що позавчора такі засоби знайшли в кабінеті Залужного. Що відбувається?», – додав депутат.

 

Як повідомляла «УМ», 7 грудня, у кабінеті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного знайшли прослуховуючий пристрій. СБУ відкрила за цим фактом кримінальне провадження.