Покарання за «підривну діяльність проти рф»: у Криму «націоналізували» майно Пінчука

11:58, 18.12.2023
Покарання за «підривну діяльність проти рф»: у Криму «націоналізували» майно Пінчука

У Криму «націоналізували» об'єкти ще 77 компаній і фізособ, провідних «підривну діяльність проти РФ».

«Націоналізовано» майно У тимчасово окупованому Криму ще 77 юридичних та фізичних осіб, які «здійснюють підривну діяльність щодо Росії».

 

Як інформує УМ, про це повідомили Крим.Реалії.

 

Так, "націоналізовано" майно курортних комплексів, включаючи готель "Лондон" та "Готель 1001 ніч", парк-готель "МАРАТ" у селищі Гаспра та інші.

 

У перелік також включено майно різних аграрних підприємств, банків (у тому числі Державного ощадного банку України), спортивних та реабілітаційних центрів, тенісного клубу в Ялті, Маріупольського металургійного Комбінату імені Ілліча і так далі.

 

Зазначається, що "націоналізовано" майно українського бізнесмена Віктора Пінчука (він втратив житловий будинок та земельну ділянку площею 455 м² у Білоглинці) та екснардепа, уродженця Криму Андрія Сенченка (позбавився 1/4 частки нежитлового приміщення в Ялті).

 

Також "націоналізовано" майно компанії ТОВ "ЮВАС-ТРАНС", яке включає близько 120 об'єктів рухомого та нерухомого майна в Керчі, та компанії ТОВ "КАРАКАШ АГРО" із 84 об'єктами у Роздольненському, Сакському та Первомайському районах.

 

Раніше у тимчасово окупованому Криму російська окупаційна влада продала з аукціону конфісковану квартиру родини Президента України.

 

Зауважимо, що так звана націоналізація українського майна в тимчасово окупованому Криму не має жодної юридичної сили, права власників майна будуть відновлені.

 

Як повідомляла УМ, у окупованому Криму «націоналізовано» сотні об’єктів нерухомості.