У Міноборони виявили фінансові порушення на 10 мільярдів грн

14:38, 14.12.2023
У Міноборони виявили фінансові порушення на 10 мільярдів грн

Заступник міністра оборони Юрій Джигир. (Фото Міноборони України)

Внутрішній аудит Міноборони встановив фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень лише за останній квартал цього року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир у колонці для Ліга.нет.

 

"Зміни потребують часу, а доки найбільша робота дістається внутрішнім аудиторам міністерства. Лише за останній квартал цього року вони встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень", - написав Джигир.

 

За його словами, більшу частину порушень усунули, а наслідки відшкодували безпосередньо під час проведення внутрішніх аудитів.

 

Понад 300 осіб притягнули до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

 

Результати внутрішніх аудитів передали до правоохоронних органів, і вони вирішать питання про притягнення до інших видів відповідальності.

 

Заступник міністра стверджує, що оборонне відомство максимально "зачищає метастази фінансових зловживань". Міністерство робитиме це, доки стабільно не запрацює нова антикорупційна архітектура, яка будується.

 

Пан Джигир також запевнив, що наразі оновлюється система закупівель за принципами Програми НАТО.

 

І додав, що для того, щоб кожна зацікавлена особа могла повідомити про випадки корупційних схем, Міноборони буде під'єднано до порталу викривачів НАЗК.

 

"Кожен, хто має інформацію про зловживання, повинен бути почутий", - вважає Джигир.

 

Нагадаємо, раніше аудит Міноборони у 40 військових частинах на Київщині виявив, що понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди було незаконно нараховано і виплачено військовослужбовцям ЗСУ, які не брали участі у бойових діях, а сиділи у тилу.
 
Як повідомляла "УМ", раніше Міністерство оборони України зобов’язало постачальників маркувати пальне для ЗСУ червоним кольором, щоб запобігти розкраданням.