Україна лише початок: керівництво рф готується до широкомасштабної війни проти НАТО

10:33, 12.12.2023
Україна лише початок: керівництво рф готується до широкомасштабної війни проти НАТО

Довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготовку росії до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО Джерело: https://censor.net/ua/n3461000

На підготовку росії до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО спрямовані довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення. Країна виділяє дорогі військово-морські ресурси до районів за межами України та Східної Європи.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

 

Як зазначили аналітики, направлення Росією дорогих військово-морських ресурсів до районів за межами України та Східної Європи, ймовірно, спрямоване на створення загрози НАТО та союзникам у багатьох регіонах.

 

Аналітики звернули увагу, що Кремль регулярно наголошує на тому, що Росія є військово-морською державою в Тихому океані, прагнучи до рівноправного оборонного партнерства з Китаєм.

 

Окрім того, рф брала участь у військово-морських операціях в Охотському морі у травні 2023 року, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії.

 

Крім цього, російський диктатор володимир путін 11 грудня під час наради з економічного розвитку російської арктичної зони наголосив на стратегічному інтересі Росії в Арктиці. Це регіон, у якому РФ може мати намір зміцнити свій військово-морський потенціал, враховуючи нещодавній вступ Фінляндії до НАТО та майбутній вступ Швеції до Альянсу.

 

"Незрозуміло, чи зможуть російські військово-морські виробники впродовж найближчих років виробляти стратегічні військово-морські кораблі бажаного Кремлем масштабу та якості", - йдеться у зведенні.

 

Водночас росія продовжує зусилля щодо поступової мобілізації свого військово-промислового комплексу і може вирішити зосередити ці зусилля на військово-морських виробниках», - додали ISW.

 

Як повідомляла УМ, росія готова до війни з НАТО - МЗС рф.