Німеччина має бути готова робити більше для України - Шольц

19:52, 09.12.2023
Німеччина має бути готова робити більше для України - Шольц

Шольц наголосив, що Німеччина готова до тривалої підтримки України

Канцлер ФРН Олаф Шольц на конференції Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що росія руйнує безпеку в Європі. Відповідно, Німеччина має бути готова до збільшення підтримки України на тлі ослаблення підтримки іншими державами. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє DW.

 

"Росія вторглася в Україну. Жахливий напад на громадянок і громадян України. Жахливий напад з боку країни, яка має і так найбільшу територію в Європі, з боку ядерної держави на другу за площею державу Європи. І в безпосередній близькості до нас", - сказав Шольц. 

 

Він наголосив, що війна в Україні, ймовірно, не закінчиться найближчим часом. Тому важливо  продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії. 

 

Шольц заявив, що цим нападом Росія анулювала всі угоди останніх десятиліть про мир і безпеку в Європі, коли країни домовилися не змінювати європейські кордони за допомогою насильства. 

 

"Ми не хочемо жити у світі, де велика країна домінує і визначає, що відбувається в маленькій країні по сусідству, керує там, зокрема, внутрішньою політикою. Ми не хочемо, щоб маленькі країни боялися великих. Це і є мир і безпека в Європі", - сказав канцлер Німеччини.

 

За його словами, Німеччина навіть має бути готовою до того, що їй доведеться робити ще більше, "коли інші ослабнуть". "Президент Путін не може очікувати, що ми відступимо", - зазначив Шольц.

 

Як повідомляла УМ, Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України.