Метро на паузі: у Києві вносять зміни в дорожній рух через закриття метростанцій

10:29, 09.12.2023
Метро на паузі: у Києві вносять зміни в дорожній рух через закриття метростанцій

Через закриття метрополітену навантаження відбудеться на наземний транспорт

У Києві впроваджують нові організаційні зміни у руху транспорту на найбільш переповнених ділянках доріг столиці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє очільник МВС Ігор Клименко.

 

Він повідомив, що вранці 9 грудня завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві.

 

Пізніше усі подробиці зміни на дорогах оприлюднить патрульна поліція.

 

Очільник МВС впевнений, що нововведеннями уникнуть транспортного колапсу в столиці.

 

«У звʼязку із закриттям підземки, основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися. Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Збільшимо пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюємо хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесемо для зручності зупинки громадського транспорту, змінимо деякі дорожні знаки. Звісно, працюватимуть посилені патрулі», - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, з 9 грудня Київський метрополітен на пів року зупинить рух між станціями "Теремки" та "Либідська" через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями.

 

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу щодо службової недбалості через тріщини у стелі київського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".