Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві пошкодив російський дрон, фото

08:05, 27.11.2023
Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві пошкодив російський дрон, фото

Російський дрон пошкодив Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві. (Фото: Департаменті інформації УГКЦ)

Унаслідок масованої атаки ударними безпілотниками м. Києва у ніч на 25 листопада було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ.

 

Як інформує УМ, про це увечері 26 листопада повідомили в Департаменті інформації УГКЦ

 

Під час атаки один із «Шахедів» був збитий у Дніпровському районі м. Києва, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції Глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

 

«Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало», — розповів Департаменту інформації УГКЦ п. Василь Букатюк, директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ.

 

 

Окрім храму, за його словами, постраждала і резиденція Глави Церкви: «У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей».

 

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру. «В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри», — зазначає Блаженніший Святослав.

 

 

Як відомо, у ніч на 25 листопада росія випустила по Україні 75 дронів, 74 з яких знищила протиповітряна оборона, з них понад 60 — над Києвом. Повітряна тривога у столиці тривала понад 6 годин — від 2:37 до 8:45. На щастя, обійшлося без жертв, але є 5 постраждалих. Ця атака ударними дронами стала наймасованішою за весь час війни.

 

Як повідомляла УМ, У Повітряних силах претензій немає: The Sun та Reuters показали кадри роботи ППО в Києві.