Мешканців ТОТ без паспорта рф рашисти вважатимуть «іноземцями» та депортуватимуть — Федоров

09:49, 22.11.2023
Мешканців ТОТ без паспорта рф рашисти вважатимуть «іноземцями» та депортуватимуть — Федоров

Рашисти продовжують насильну паспортизацію на окупованих територіях.

Із 1 січня 2024 року російські окупанти збираються офіційно зробити громадян України на захоплених територіях «чужими на рідній землі», якщо вони відмовляються брати паспорт рф.

 

Як інформує УМ, про це сказав 22 листопада в ефірі телемарафону мер тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров.

 

За словами Федорова, з 1 січня усіх мешканців, які перебувають на окупованих територіях росіяни будуть вважати «іноземцями» і якщо вони відмовляються отримувати паспорт РФ, для перебування у власних містах їм потрібно буде оформлювати або міграційну карту, або посвідку на проживання або дозвіл на роботу зі здачею відбитків пальців тощо.

 

Він зазначив, що в іншому разі українцям буде загрожувати депортація.

 

Федоров заявив, що підвищені темпи примусової паспортизації населення є спробою росіян підготуватися до майбутніх виборів у березні 2024 року.

 

Крім того, за словами міського голови Мелітополя, окупанти роблять це з метою показати росіянам, що всі мешканці захоплених територій паспортизувалися, а отже всі нібито погоджуються з владою ворога.

 

Він також додав, що однією з цілей росіян є залякування мешканців тим, що після звільнення окупованих територій українськими бійцями, ті, хто отримали російський паспорт «будуть сидіти у в’язницях», ймовірно, аби припинити рух місцевого спротиву.

 

Росіяни проводять примусову паспортизацію на усіх окупованих територіях України, унеможливлюючи життя мешканців без паспорта РФ.

 

18 листопада ЦНС повідомляв, що росіяни намагаються підкупити пенсіонерів на окупованих територіях та обіцяють соцвиплати за отримання паспорта РФ.

 

17 листопада стало відомо, що окупанти провели «паспортний рейд» у Каховці — брали відбитки пальців і вручали повістки.

 

9 листопада з’явилася інформація, що загарбники депортують до РФ українських в’язнів, які відмовилися від російського паспорта.

 

Як повідомляла УМ, видати роспаспорти кожному мешканцю ТОТ планують до виборів у рф.