Для рф Авдіївка має політичне значення - британська розвідка

11:44, 16.11.2023
Для рф Авдіївка має політичне значення - британська розвідка

Намагання взяти Авдіївку - один із військово-політичних пріоритетів росіян.

Російські війська упродовж останнього тижня продовжують атаки на околиці міста Авдіївка та найближчі до нього села. Таким чином росіяни намагаються взяти місто в кільце і оточити його.

 

Як інформує УМ, про це 16 листопада в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

 

За Авдіївку ведуться бої вже майже десять років, і вона має політичне значення для Росії, зважаючи на її близькість до Донецька.

 

Останні російські досягнення на цій ділянці могли наблизити росіян до Авдіївського коксохімічного заводу - великого промислового комплексу, який виробляє кокс і різноманітні хімічні речовини, і займає ключову тактичну позицію на північ від міста.

 

Завод знаходиться близько до головної дороги до Авдіївки, і якщо російські війська захоплять його, постачання міста стане дедалі складнішим для України.

 

Однак промисловий об'єкт забезпечує Україні локальну оборонну перевагу, і російські війська, можуть зазнати значних втрат особового складу, якщо спробують штурмувати цей об'єкт, вважають у британській розвідці.

 

Нагадаємо, що Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 листопада 2023 року ліквідували близько 315 тисяч 620 загарбників, зокрема 1330 осіб - за останню добу.

 

Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що Сили оборони України мають певні територіальні успіхи на південь від Бахмута, що на Донеччині.

 

Як повідомляла УМ, у боях за Авдіївку знищено 10 тисяч росіян та 100 танків.