Переговори між Ізраїлем та ХАМАС зірвалися через відмову звільнити заручників

16:46, 30.10.2023
Переговори між Ізраїлем та ХАМАС зірвалися через відмову звільнити заручників

Рідні і близькі заручників у Ізраїлі сподіваються на їхнє звільнення бойовиками ХАМАС. (nbcnews.com)

Переговори представників Ізраїлю та терористів ХАМАС щодо звільнення заручників зайшли в глухий кут, оскільки бойовики відмовилися гарантувати, що відпустять велику кількість іноземців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє NBC News.

 

Зокрема видання уточнює, що інформацію про причину провалу переговорів надав неназваний колишній американський чиновник.

 

"ХАМАС наполягає на отриманні палива... Ізраїльська та американська сторони, а також інші країни хочуть звільнити велику кількість своїх громадян", - розповів він.

 

При цьому ексчиновник з США та неназваний ізраїльський дипломат заявили виданню, що переговори провалилися перед тим, як Ізраїль вирішив розширити свою наземну операцію у Секторі Газа у п'ятницю, 27 жовтня.

 

"У четвер переговори йшли дуже добре, і переговорники сподівалися, що у вихідні вдасться досягти угоди. Однак на початку п'ятниці виникли розбіжності, які призвели до того, що переговори зупинилися", - заявив дипломат.

 

За даними NBC, переговори між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення 239 заручників, у тому числі дітей та старих людей, тривають з того часу, як бойовики вторглися до Ізраїлю 7 жовтня. Приблизно половина полонених - це люди з паспортами 25 іноземних держав.

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю, 27 жовтня, Ізраїль почав посилено атакувати Сектор Газа. Також в Армії оборони Ізраїлю заявили про розширення наземної операції.

 

При цьому, як зазначають у ЦАХАЛ, у ніч проти 30 жовтня до Сектору Газа відправили додаткові війська для продовження операції.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Ізраїль розкритикував "безглузду" резолюцію ООН про гуманітарне перемир'я