Під Бахмутом росіяни перейшли до активних дій

14:29, 30.10.2023
Під Бахмутом росіяни перейшли до активних дій

Захисники України продовжують палити ворожу техніку. (facebook.com/UALandForces)

Російські загарбники суттєво посилили своє угруповання й перейли від оборони до активних дій в районі Бахмута Донецької області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ  Олександр Сирський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

 

"На сході обстановка залишається складною. Ворог не полишає спроб домогтися успіхів і щоденно атакує наші позиції.

 

Особливу активність проявляє в районі Куп'янська, де намагається просунутися вперед одразу на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій", - наголосив генерал-полковник.

 

За його словами, росіяни намагаються там зупинити просування українських військ і відновити втрачене положення, використовуючи десантні підрозділи. Також на окремих ділянках використовують штурмові групи зі складу загонів "Шторм Z".

 

"Дії противника підтримуються щільним вогнем артилерії та мінометів. Постійно збільшується застосування дронів-камікадзе. Водночас завдяки професійним і злагодженим діям наших воїнів ворог зазнає великих втрат і не може досягти поставлених цілей", – сказав пан Сирський.

 

Командувач Сухопутних військ також повідомив, що провів роботу з командирами військових частин, які діють на напрямках зосередження основних зусиль противника, щоб оперативно реагувати на дії противника й виробити ефективні способи боротьби з ним.

 

"Після детального розгляду особливостей характеру та способу дій ворога ми обговорили всі можливі шляхи застосування наших військ. Спланували подальшу роботу.

 

Звісно, можна планувати будь-які дії, але їхня ефективність залежить насамперед від мужності та стійкості наших воїнів, рівня їхньої професійної підготовки. Тому завжди на перше місце ставлю моральну складову й готовність наших військовослужбовців виконувати поставлені завдання", - додав генерал.

 

Як повідомляла «УМ», Сили оборони України розбили колону російських загарбників під Красногорівкою на Донеччині.