ДБР розслідує сотні кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК

10:34, 10.10.2023
ДБР розслідує сотні кримінальних проваджень за фактами порушень у військкоматах та ВЛК

До суду ДБР вже направило 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб. Також ДБР повідомило про підозру ще 58 особам. (Фото ДБР)

За фактами порушень у військкоматах і військово-лікарських комісіях Державне бюро розслідувань відкрило 260 кримінальних проваджень.

 

Як інформує УМ, про це 10 жовтня повідомила пресслужба ДБР у Телеграм.

 

ДБР оголосило підозру в цих справах 58 людям. До суду скерували 21 обвинувальний акт щодо 35 підозрюваних.

 

Бюро задокументувало, що посадовці, які фігурують у цих кримінальних провадженнях, отримали хабарів на майже чотири мільйони гривень. Суди вже заарештували майна на понад 3,2 мільйона гривень.

 

Нагадаємо: 1 серпня Міністерство оборони заявило, що до кінця року замінить третину керівного складу ТЦК на ветеранів, які через поранення не можуть продовжувати службу. Така робота вже проводиться — наразі роти охорони ТЦК на 50—70% замінили чоловіками, які отримали поранення на війні. 11 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив про звільнення всіх очільників обласних військкоматів.

 

У вересні ДБР викрило посадовців Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, які вимагали хабар у військового. Перед цим у Вінниці викрили понад 10 працівників ВЛК і лікарів, які допомагали ухилянтам, в Одесі затримали співробітника ВЛК, який за $10 тисяч підробляв документи призовників, у Києві голові ВЛК Подільського військкомату повідомили про підозру в підробці довідок для виїзду військовозобовʼязаних за кордон.

 

Як повідомляла УМ, мобілізованих відлупцювали у військкоматі Тернополя.