Від українців в Ізраїлі понад 100 звернень про допомогу - Зеленський

09:42, 09.10.2023
Від українців в Ізраїлі понад 100 звернень про допомогу - Зеленський

Нині підтвердилася загибель двох громадян України

В Ізраїлі Посольство України, усі дипломати, які опікуються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги. Вже є більш як сотня звернень до Посольства від наших громадян.

 

Як інформує УМ, про це під час свого звернення наприкінці 592-го дня війни сказав президент України Володимир Зеленський.

 

"Говорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу. Висловив співчуття через численні втрати від удару терористів. Прем’єр-міністр поінформував про ситуацію станом на зараз та дії сил оборони й безпеки Ізраїлю. Між українським Посольством та поліцією Ізраїлю є вся необхідна співпраця для з’ясування деталей про українців, які опинилися в районах бойових дій та обстрілів. На жаль, підтвердилася загибель двох громадян України. Мої співчуття рідним і близьким", – сказав Зеленський.

 

"Посольство України в Ізраїлі, усі наші дипломати, які опікуються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги. Вже є більш як сотня звернень до Посольства від наших громадян. Встановлено місцеперебування п’яти наших людей на півдні Ізраїлю. Ще раз звертаюся до всіх громадян України в Ізраїлі: будь ласка, будьте уважними та виконуйте інструкції місцевих сил безпеки. Дуже важливо, щоб увесь світ – увесь – не залишився осторонь того, що сталося зараз, та реагував максимально принципово", – додав гарант.

 

Нагадаємо, що 7 жовтня 2013 року Палестина завдала повітряну атаку по Ізраїлю: випустили понад 5000 снарядів.

 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовані повітряні атаки ХАМАСу і наголосив, що право Ізраїлю на захист не підлягає сумніву. А Джо Байден заявив, що США готові запропонувати всі необхідні засоби.

 

Як повідомляла УМ, кількість загиблих, за офіційними даними, внаслідок масованого нападу ХАМАС на ізраїльські громади поблизу Гази, перевищила 600 осіб.