Нідерланди оголосили про 102 млн євро допомоги Україні: куди буде спрямовано новий пакет

10:02, 07.10.2023
Нідерланди оголосили про 102 млн євро допомоги Україні: куди буде спрямовано новий пакет

Допомогу від Нідерландів спрямують на підтримку реформ та інвестиційних проектів,— Ліше Шрайнемахер

Міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку Нідерландів Ліше Шрайнемахер оголосила про надання нового пакету допомоги для України у розмірі 102 мільйони євро. 

 

Ці кошти призначені для підготовки України до зимового періоду, а також для підтримки реформ та інвестиційних проектів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба уряду країни.

 

Більшість коштів у межах нового пакета – 60 мільйонів євро – спрямують на страхування експортних кредитів для нідерландських компаній, які хочуть зробити внесок у відновлення України й почати там роботу. 

 

Загальна сума фінансування цих операцій, таким чином, становитиме 120 мільйонів євро.

 

Ще 30 мільйонів євро підуть на закупівлю газу та постачання компонентів для відновлення й модернізації української електромережі, аби Україна підготувалась до зими – трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів.

 

Решта 12 мільйонів євро нового пакета допомоги підуть на підтримку нещодавно звільнених Україною територій – ремонт об'єктів питного водопостачання, електропостачання, первинної медичної допомоги та освіти, а також на впровадження реформи шляхом технічної допомоги через Міжнародний валютний фонд.

 

Як повідомляла УМ, Нідерланди збираються передати Україні всі свої винищувачі F-16, за винятком навчальних моделей. Цей крок спрямований на підтримку обороноздатності України та підвищення її військової потужності.