Росіяни відступають, нехтуючи наказами командирів іти в контрнаступ

07:26, 06.10.2023
Росіяни відступають, нехтуючи наказами командирів іти в контрнаступ

ЗСУ просунулися біля Андріївки, Роботиного та Вербового

Російські військові відступають із своїх занятих позицій і нехтують наказами щодо контратак. Командири стоять перед вибором: відводити сили з розбитих позицій чи жертвувати власними солдатами. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

Зокрема, російським командирам дедалі частіше доводиться вибирати між "марнуванням" своїх військ у контратаках для утримання тактичних позицій або протистоянням російському військовому командуванню, відступаючи на раніше підготовлені позиції всупереч наказам чи тиску, таким чином ризикуючи своєю кар’єрою.

 

За даними ISW, російські військові передислокували на Херсонський напрямок підрозділи 41-ї загальновійськової армії (ООС) і підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади. Окрім цього там було помічено невказані підрозділи російської морської піхоти. 

 

За інформацією аналітиків, українські сили проводили наступальні операції поблизу Бахмута і просунулися 5 жовтня. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли успіху на схід від Андріївки і просуваються до залізничної колії в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

 

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на захід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

 

Як повідомляла УМ, українські війська досягли значного успіху у просуванні на сході та півдні України. Вони здійснили вдалі прориви неподалік від Новопрокопівки та Бахмута, а також вздовж лінії від Авдіївки до Донецька.