Україна вживає агресивних заходів для подолання корупції - Держдеп США

09:33, 03.10.2023
Україна вживає агресивних заходів для подолання корупції - Держдеп США

Метью Міллер заявив, що в жодному разі не можна допустити, щоб підтримка України Америкою зупинилася (Фото з відкритих джерел)

У Держдепі США наголосили, що в останні кілька тижнів Україна активно працює над протидією корупції та вживає рішучих заходів у цьому напрямку. Вони закликали до подальших зусиль у цьому напрямку. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер під час брифінгу 2 жовтня.

 

За його словами, питання корупції обговорювали з президентом України Володимиром Зеленським та представниками українського уряду під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

 

Зазначено, що антикорупційних заходів в Україні вимагають члени Конгресу США і члени ЄС.

 

«Це зображують як щось, що Україна повинна зробити, щоб отримати підтримку західних союзників і, зрештою, реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і, безумовно, це правда», – наголосив Міллер.

 

Речник Держдепу вважає, що подолання корупції є важливим для здатності України побудувати довгострокову економіку.

 

«Оскільки Україна буде сусідом Росії назавжди, їй потрібно мати економіку, яка зможе підтримувати апарат безпеки, здатний стримувати майбутню російську агресію, а цього неможливо досягти, якщо в різних секторах економіки буде широко розповсюджена корупція», – додав він.

 

Речник Держдепартаменту США Метью Міллера зазначив, що у Білому домі розчаровані тим, що "попри тривалу і сильну двопартійну підтримку України, коли вона бореться із вторгненням Росії, тимчасова бюджетна резолюція, яку Конгрес ухвалив у суботу, не містить вкрай необхідної допомоги."

 

За словами Міллера, "переважна більшість в обох палатах Конгресу підтримує продовження надання допомоги Україні, оскільки це стосується не лише України".

 

Представник Держдепу також наголосив, що призупинення допомоги Україні може бути набагато дорожчим і небезпечнішим для американського народу: 

 

"Ми повинні продовжувати робити так, щоб Україна була в найсильнішому становищі, аби захищатися... Ми в жодному разі не можемо допустити, щоб підтримка України Америкою зупинилася. Наші союзники, наші супротивники та світ спостерігатимуть.

 

Хоча у нас ще залишилися повноваження щодо скорочення витрат, які ми можемо використати для продовження надання безпекової допомоги Україні в короткостроковій перспективі, і фактично у нас є ще один пакет скорочення найближчими днями, фінансування USAI було призупинено, фінансування FMF (Foreign Military Financing, допомога іноземним арміям - ред.) - припинено. Це програми, які дозволяють нам укладати контракти для України у довгостроковій перспективі, тому ми не зможемо це зробити без подальших дій із боку Конгресу.

 

Йдеться про світ, у якому ми хочемо жити. Якщо ми дозволимо таким авторитарним діячам як президент Путін робити з іншими суверенними країнами все, що їм заманеться, весь Статут ООН зруйнується. І ми будемо жити у світі, де така агресія може статися будь-де та будь-коли".

 

Як повідомляла УМ, палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні 300 мільйонів доларів для підтримки країни.