У Вінниці офіцери ТЦК вигадували ухилянтам діагнози за $4 тис

13:30, 28.09.2023
У Вінниці офіцери ТЦК вигадували ухилянтам діагнози за $4 тис

Вінницькі чиновники під виглядом медичних висновків продавали невідповідність до військової служби (Фото ДБР)

У Вінниці правоохоронці викрили корупційну схему, пов'язану з міським територіальним центром комплектування (ТЦК). За 4000 доларів чиновники цього центру надавали чоловікам фіктивні медичні висновки про непридатність до військової служби. Поліція виявила цей корупційний схему та розпочала слідство щодо осіб, причетних до цих незаконних дій. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

«Очолював групу офіцер відділення призову Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучив до злочинної діяльності двох членів військово-лікарської комісії – травматолога та хірурга.

 

Офіцер підшуковував чоловіків, які бажали уникнути мобілізації. За $4000 їм вигадували діагнози та готували відповідні документи. Це дозволяло не лише визнавати "клієнтів" непридатними для військової служби, а й виїжджати за кордон», — йдеться у повідомленні.

 

Працівники ДБР провели обшуки у Вінницькому МТЦК та СП та за місцем проживання учасників групи.

 

Під час обшуку вилучили записи із "чорною бухгалтерією", списки військовозобов'язаних чоловіків, підроблені медичні довідки, а також гроші у різній валюті на загальну суму понад 300 тисяч грн.

 

Трьох учасників групи затримали. Скільком чоловікам зловмисники надали свої "послуги" не повідомляється.

 

Як повідомляла УМ, ДБР системно протидіє злочинам, які підривають обороноздатність нашої країни. На виконання рішення РНБО Державне бюро розслідувань спільно з іншими правоохоронними органами проводить низку процесуальних дій у Територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях у багатьох регіонах країни.