Російські війська деградують через звільнення Кліщіївки та Андріївки

08:50, 19.09.2023
Російські війська деградують через звільнення Кліщіївки та Андріївки

Звільнення Кліщіївки та Андріївки —ключовий крок до визволення регіону

Українські сили успішно звільнили Кліщіївку та Андріївку, розташовані на південь від Бахмута, де російські війська тривалий час утримували позиції у наполегливих бойових діях. Це звільнення могло призвести до серйозної деградації російських підрозділів, які обороняли ці населені пункти.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни ( ISW).

 

За інформацією військових аналітиків, російські сили, які оборонялися в Запорізькій області з початку контрнаступу, робили це в основному без ротації підрозділів оперативного рівня і, ймовірно, зазнали додаткових втрат. 

 

Підрозділи 71-го, 70-го та 291-го мотострілецьких полків російської 42-ї мотострілецької дивізії (Південний військовий округ) регулярно відбивали українські атаки та брали участь у різних "бойових зіткненнях". Вони також відбивали перші етапи українського контрнаступу з червня по серпень.

 

У серпні українські війська почали прорив першої лінії оборони Росії російські війська витратили значну кількість живої сили, особового складу та зусиль 

 

Російські звіти та кадри свідчать про те, що багато з цих підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії з тих пір відійшли і тепер в основному обстрілюють українців. 

 

Відсутність повідомлень про участь цих військових у бойових діях на заході Запорізької області свідчить про те, що втрати, які вони зазнали під час перших етапів українського контрнаступу, зробили їх неефективними в бою. 

Повідомляється, що підрозділи 70-го мотострілецького полку тимчасово відійшли в тил під час українського прориву та повернулися на передові позиції на початку вересня, що свідчить про те, що український наступ настільки погіршив цей підрозділ, що змусило російське командування дати йому час на оновлення.

 

Це була одна з небагатьох ротацій підрозділів, які ISW побачив у цьому секторі фронту.

 

Українські контрнаступальні операції також могли сильно зачепити підрозділи 22-ї та 45-ї окремих бригад спецназу Російської Федерації.

 

Тому експерти зробили висновок, що українське просування на південь від Бахмуту може спричинити схожу деградацію оборонних підрозділів Росії в цьому районі. 
 


Як повідомляла УМ, українські війська в ході наступу на півдні вже звільнили понад 260 квадратних кілометрів території, а на бахмутському напрямку - 51 квадратний кілометр.