Запобіжний захід для Коломойського переглянули: заставу збільшили майже до 4 млрд грн

09:44, 16.09.2023
Запобіжний захід для Коломойського переглянули: заставу збільшили майже до 4 млрд грн

Суд збільшив суму застави для Коломойського

Печерський районний суд збільшив заставу з 509 мільйонів гривень для олігарха Ігоря Коломойського в справі про заволодіння 5,8 мільярдами гривень. Зараз вона становить 3 мільярди 891 мільйон гривень. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне»

 

Прокурор Бюро економічної безпеки (БЕБ) подав клопотання щодо збільшення розміру застави у цій новій справі до понад 5,8 млрд гривень.

При цьому прокурор звернув увагу, що Коломойський вийшов із громадянства України та наразі є громадянином Ізраїлю, тому існує ризик його виїзду та приховування за кордоном, а також перешкоджання слідству та вплив на свідків.

 

При цьому захист Коломойського стверджував, що розмір застави необґрунтований, тому що прокурор БЕБ не навів доказів, що його підзахисний може сплатити цю суму. Також адвокат назвав необґрунтованими й ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою.

 

За даними Служби безпеки України, Коломойському нещодавно було повідомлено про додаткову підозру за такими статтями ККУ:

·       ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);

·       ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);

·       ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

 

Нагадаємо, що 7 вересня повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку. Тоді бізнесмену та ще 5 особам оголосили підозри.

 

До цього, 2 вересня, Коломойсько у повідомили про підозру у відмиванні великої суми коштів, шляхом виводу за кордон. Тоді підозру повідомили за двома статтями ККУ.

 

Після перегляду справи Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському.. Його арештували з можливістю застави.

 

Як повідомляла УМ, суддя Вищого антикорупційного суду, Олег Ткаченко, повідомив про сплив строків досудового розслідування у справі Коломойського. Одного з фігурантів відпустили без запобіжного заходу.