Українські війська контратакують та здобувають перемоги в районі Бахмута та на Запоріжжі

08:10, 12.09.2023
Українські війська контратакують та здобувають перемоги в районі Бахмута та на Запоріжжі

Нові перемоги: західні регіони Запорізької області вільні від ворожого впливу

Сьогодні, 11 вересня, українські війська активно проводять контрнаступальні операції в Донецькій та Запорізькій областях та здійснили просування в районі міста Бахмут та на заході Запорізької області. Ситуація на фронті залишається напруженою, і війська продовжують вести боротьбу за встановлення мирного та безпечного життя на звільнених територіях.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

 

За інформацією українських військових, за останній тиждень звільнено 2 квадратних кілометри території на бахмутському напрямку та досягнуто успіхів поблизу Кліщіївки та Андріївки.

 

Заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що за минулий тиждень українські війська на Таврійському (Запорізькому) оперативному напрямку здобули загалом 4,8 квадратних кілометра. 

 

Окрім цього, начальник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов заявив, що російські війська змінюють тактику і "масово" використовують безпілотники. 

 

Водночас, російські війська 11 вересня продовжили наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і просунулися на Куп’янському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська досягли успіхів поблизу лісосмуги на північний схід від Синьківки.

 

Українські війська продовжили контрнаступальні операції в Донецькій і Запорізькій областях, а також просунулися в районі Бахмута і на заході Запорізької області.

 

Російські прикордонники скаржаться на обмежені можливості і обладнання, як і російські війська, які служать в Україні. Вони стурбовані можливими українськими рейдами в Росію.

 

Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на західному кордоні Донецько-східної Запорізької області, на заході Запорізької області і 11 вересня на окремих ділянках просунулися вперед.

 

Голова російського ЦВК Олександр Сидякін заявив, що "Єдина Росія" отримала більшість голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях.

 

11 вересня українські та британські військові повідомили, що російські військові мають намір мобілізувати понад 400 тисяч чоловік.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили продовжують просуватися на південь від Роботиного та на схід від Новопрокопівки в Запорізькій області та поблизу Бахмута.