Українські війська продовжують просуватися на Південь

07:24, 11.09.2023
Українські війська продовжують просуватися на Південь

Українські війська звільнили 1,5 кв км у Запорізькій області

Збройні сили продовжують просуватися на південь від Роботиного та на схід від Новопрокопівки в Запорізькій області та поблизу Бахмута. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут вивчення війнИ (ISW).

 

Речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун зазначив, що українські війська продовжують просування в районі Роботиного і звільнили на цьому напрямку 1,5 квадратних кілометра території. 

 

Окрім цього, речник Генерального штабу України та Східного угруповання військ Ілля Євлаш повідомив, що українські сили досягли успіху поблизу Кліщіївки Донецької області. 

 

Також 2-й механізований батальйон 3-ї десантно-штурмової бригади 9 вересня також заявив, що витіснив російські сили з району на бахмутському напрямку

 

Російські війська 10 вересня також проводили наступальні дії поблизу Бахмута, але безуспішно.

 

Українські війська продовжували просування на південь від Роботиного на заході Запорізької області і просунулися поблизу Бахмута.

 

Начальник Головного управління військової розвідки (ГУР) України Кирило Буданов 10 вересня заявив, що українські війська продовжуватимуть контрнаступальні дії до кінця 2023 року. Холодна та волога погода впливатиме, але не припинятиме активні бойові дії, як це було в перші 18 місяців війни. .

 

Російські військовослужбовці продовжують детально описувати постійні проблеми, які перешкоджають російським операціям на лінії фронту в Україні.

 

Російські війська вели наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, уздовж лінії міста Авдіївка-Донецьк, у районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області та, як повідомляється, відновили деякі втрачені позиції на деяких ділянках.

 

Речник Головного управління розвідки України (ГУР) генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що російські військові сконцентрували на окупованій території України понад 420 тисяч військовослужбовців, не враховуючи Росгвардії та інших військових частин і структур.

 

Російські окупаційні чиновники провели останній день голосування на російських регіональних виборах на окупованих територіях 10 вересня, продовжуючи спроби примусити жителів голосувати та представити вибори як законні.

 

Як повідомляла УМ, сили оборони провели блискучу операцію та зайняли частину селища Опитне під Авдіївкою на Донеччині. Від Опитного до Донецького аеропорту близько 3,5 км