«М'ясо» з «Острова свободи»: кубинців вербують на війну в Україні

10:21, 05.09.2023
«М'ясо» з «Острова свободи»: кубинців вербують на війну в Україні

росія шукає "бажаючих" повоювати в Україні по всьому світу.

На Кубі Міністерство закордонних справ заявило, що країна працює над ліквідацією схеми з набору кубинців для участі у війні проти України на боці рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Міністерства закордонних справ Куби.

 

У МЗС назвали це «мережею торгівлі людьми». І проти причетних до неї вже відкрили кримінальні провадження.

 

«Вороги Куби поширюють спотворену інформацію, яка має на меті заплямувати імідж країни та представити її як співучасника цих дій, що ми категорично відкидаємо», — додали у відомстві і зазначили, що Куба проти найманства, і вона не бере участі в війні в Україні.

 

Куба пообіцяла вжити заходів проти всіх, хто бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою вербування чи найманства кубинських громадян для війни.

 

"Куба має тверду і чітку історичну позицію проти найманства, і вона відіграє активну роль в ООН у відмові від вищезгаданої практики, бувши автором кількох ініціатив, схвалених на цьому форумі", - підсумували у міністерстві закордонних справ Куби.

 

Кремль не прокоментував це, однак, як передає Reuters, російські медіа наприкінці травня писали, що кілька громадян Куби підписали контракти зі ЗС рф і відправилися на війну взамін на російське громадянство. Чи повʼязана така інформація зі звинуваченнями від Куби — поки що точно не відомо.

 

Пів року тому The Jerusalem Post писав, що в Лівані росія вербує палестинців на війну з Україною в таборах для біженців.

 

Як повідомляла УМ, рф вербує на війну мігрантів з Центральної Азії.