На Мелітопольському напрямку росіяни підпалюють мінні поля ‒ ISW

09:15, 03.09.2023
На Мелітопольському напрямку росіяни підпалюють мінні поля ‒ ISW

Українські війська продовжують наступ у напрямку Мелітополя.

На Мелітопольському напрямку у Запорізькій області Збройні сили України продовжують контрнаступ. Але ситуація там залишається складною через додаткові російські бетонні укріплення та щільні мінні поля.

 

Як інформує УМ, про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

Аналітики зазначають, що російські війська розкидають на замінованих полях легкозаймисті речовини і підпалюють їх за допомогою гранат з безпілотників Таким чином вони намагаються перешкодити зусиллям ЗСУ з розмінування.

 

"Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська проводять наступальні операції на Мелітопольському напрямку. Російські мілблогери, які нещодавно стверджували, що російські війська утримують позиції в південній частині Роботиного, заявили, що війська РФ відійшли з південної околиці населеного пункту на невизначені позиції далі на південь", ‒ йдеться у повідомленні.

 

Російська армія через успішну роботу української артилерії змушена відводити свої артсистеми від лінії фронту. Тому вони тепер не можуть підтримувати піхоту загарбників. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

 

Однак, за даними аналітиків, це спостереження не завжди є вірним і не застосовується до всієї лінії фронту.

 

Як повідомляла УМ, росія стягує на південний напрямок усі свої резерви.