На деокупованій Харківщині розпочалася обов'язкова евакуація з десятків населених пунктів

12:03, 10.08.2023
На деокупованій Харківщині розпочалася обов'язкова евакуація з десятків населених пунктів

На Куп’янщині розпочинають обов’язкову евакуацію з 37 населених пунктів.

Обов’язкову евакуацію з 37 населених пунктів Куп'янського району Харківської області влада розпочинає у зв’язку з посиленням російських обстрілів.

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня повідомила Куп'янська міська військова адміністрація у Telegram.

 

«​​На деокупованих територіях Куп'янського району Харківської області розпочинається проведення обов'язкової евакуації населення. Дане розпорядження було підписане 9 серпня ТВО начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрієм Канашевичем», - сказано в повідомлені МВА.

 

Примусова евакуація оголошена з території населених пунктів, наближених до зони бойових дій, Дворічанської селищної, Петропавлівської сільської, частково з територій Кіндрашівської сільської, Курилівської сільської та Куп'янської міської територіальних громад.

 

На території Куп'янської міської територіальної громади обов'язкова евакуація оголошена для мешканців міста Куп'янськ Заоскілля (лівий берег річки Оскіл), смт. Ківшарівка, м. Куп'янськ − Вузловий.

 

МВА також опублікувала контакти, за якими люди можуть дізнатися, як евакуюватися.

 

Нагадаємо, що раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що через посилення обстрілів у Куп’янському районі можуть почати обов’язкову евакуацію. За його даними, орієнтовно евакуації підлягає понад 11 тисяч людей, в тому числі 600 дітей.

 

Як повідомляла УМ, авіабомба на Куп’янську міськраду, атака нафтобази на Рівненщині, удар по Запоріжжю.