Затримання «Стрєлкова»: розвідка Британії прогнозує обурення серед його прихильників

11:13, 22.07.2023
Затримання «Стрєлкова»: розвідка Британії прогнозує обурення серед його прихильників

Терорист Гіркін у Міщанському райсуді Москви. (Фото з відкритих джерел)

Британська розвідка вважає, що затримання Ігоря Гіркіна ("Стрєлкова") у Росії спричинить обурення серед його прихильників серед "воєнкорів" та військових, оскільки для багатьох він виступає символом патріотизму, хто не соромиться критикувати Путіна. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Міністерство оборони Британії у Твіттері.

 

«Колишній російський розвідник і провідний націоналістичний військовий блогер Ігор Гіркін майже напевно був заарештований за звинуваченням в "екстремізмі" 21 липня 2023 року»,- пише пресслужба.

 

Зазначається, що колишній ватажок бойовиків вже давно критикує Міністерство оборони Росії через ведення війни. Однак в останні дні коментарі перейшли до прямої критики російського диктатора Володимира Путіна. Затримання терориста ймовірно розлютить інших членів спільноти військових блогерів, а також деяких військовослужбовців, які вважають Гіркіна проникливим аналітиком та патріотом.

 

«Хоча Гіркін не є союзником групи "Вагнера", він, ймовірно, був готовий розширити межі публічної критики лише в контексті невдалого заколоту ватажка "Вагнера" Євгена Пригожина в червні 2023 року. Табу на відкриту критику путінського режиму значно послабилося»,- пише пресслужба.

 

Розвідка нагадує, що Гіркін – один з провідних російських блогерів, відомий роллю у гібридній війні Росії на Донбасі з 2014 року та давньою критикою дій російського Міністерства оборони, а останнім часом "Стрєлков" не боявся напряму критикувати президента РФ Володимира Путіна. 

 

Аналітики допускають, що затримання Гіркіна розлютить його прихильників у спільноті російських "воєнкорів", як і частину військових – серед яких він переважно має імідж проникливого військового аналітика і патріота.

 

«Хоча Гіркін не соратник ПВК "Вагнер", він, скоріш за все, був готовий перейти нові межі у своїй публічній критиці лише на тлі невдалого заколоту лідера групи Вагнера Євгєнія Пригожина у червні 2023 року. Табу на неприховану критику режиму Путіна вочевидь сильно ослабло»

 

Як повідомляла УМ, активного  прихильника війни проти України і критика влади РФ Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін), затримали вдома.  Суд заарештував терориста Гіркіна до 18 вересня за обвинуваченням у "закликах до екстремізму". 

 
Також під будівлею суду взяли під варту колишнього так званого "народного губернатора" Донецької області та соратника бойовика Ігоря Стрєлкова Павла Губарєва.