Bayraktar Akinci: Туреччина видала ліцензії на виробництво в Україні дронів

12:19, 23.06.2023
Bayraktar Akinci: Туреччина видала ліцензії на виробництво в Україні дронів

Байрактар ​​Акінчі (з тур.  — «Прапороносний рейдер») — турецький висотний далекий безпілотний літальний апарат (БПЛА), розробник і виробник — компанія Baykar Makina

Ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 та Akıncı в Україні отримала від влади турецька компанія Baykar.

 

Як інформує УМ, про це заявив гендиректор Baykar Халюк Байрактар, повідомляє Yeni Akit.

 

"Ми отримали відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на повне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 та Akinci в Україні", – сказав Байкар.

 

У компанії розраховують розпочати виробництво в Україні у 2025 році. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить $95,5 млн.

 

У 2019 році Baykar заснувала в Україні ТОВ "Авіа Венчурс" з метою відкрити два заводи в Україні. Очікується, що саме ТОВ "Авіа Венчурс" від імені компанії Baykar буде займатися будівництвом заводу, де будуть вироблятися дрони.

 

Будівництву сприяло підписання у лютому 2022 року рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співробітництво в аерокосмічній галузі.

 

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, безпілотники, що вироблятимуться на заводі в Україні, будуть обладнувати двигунами українського виробництва. Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління Bayraktar різних категорій.

 

Як повідомляла УМ, Залужний наказав сформувати перші у світі ударні роти БПЛА.