«Діти-герої»: у МВС відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф

11:52, 13.06.2023
«Діти-герої»: у МВС відзначили 8 сміливих дітей, які постраждали від агресії рф

Спільне фото після урочистого нагородження дітей-героїв в стінах Нацгвардії. (Фото: сайт Нацгвардії)

Вісім сміливих, відважних та справжніх юних патріотів України урочисто відзначили у Міністерстві внутрішніх справ України у рамках акції «Діти-герої». Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко привітала кожного лауреата акції, нагородивши їх цінними подарунками.

 

Як інформує УМ, про це 13 червня повідомили на сайті Національної гвардії України.

 

Благодійна акція “Діти-герої” відбулася вже вдруге в Україні. Її мета – відзначити та віддати належну шану дітям-героям, які виявили мужність, відвагу у небезпечних ситуаціях. Дітлахи, які стали лауреатами акції, постраждали від російської агресії, але продовжують усіма силами підтримувати Україну та наближати її перемогу.

 

Зокрема, відзначили маленьку чемпіонку з Чорноморська – Олександру Паскаль. Дівчинка під час ворожого ракетного обстрілу на Одещині втратила ніжку. Після коми та тривалої реабілітації, Саша знову на своїх улюблених тренуваннях з художньої гімнастики. Тепер вона виступає із протезом замість ноги, але все так само палко мріє про Олімпійське золото.

 

«Серед лауреатів і ті, хто не дивлячись на свій юний вік, не злякались пожежі і поки вогнеборці були в дорозі, врятували своїх рідних – це 10-річна Нікіта Савічева з міста Суми та 12-річний полтавець Олександр Дем’яненко.

 

Відзначили також і особливого художника з Білої Церкви. Арсена Аджубея. Юнак має аутизм, але знайшов спосіб як допомагати українському війську. Арсен малює картини та з батьками продає їх, а всі виручені кошти донатять на ЗСУ.

 

Талановита Соломія Реут зачаровує містян у Дніпрі своєю грою на сопілочці та збирає гроші на допомогу армії. Завдяки дівчинці вдалося закрити вже не один збір. Соломійка зізнається, що хоче не лише допомогти ЗСУ, де до речі нині її тато, а й популяризувати гру на сопілці», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Найстаршому лауреату акції “Діти-герої” 17 років. Валентин Чорний був відзначений за сміливість, яку він проявив у перші дні повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. У рідному селі на Київщині стояли бійці Державної прикордонної служби, тож не вагаючись школяр запропонував їм свою допомогу, адже з дитинства мріяв стати військовим. Разом із охоронцями кордону Валентин провів 168 днів, допомагав копати окопи та слідкувати за ситуацією навколо.

 

Серед нагороджених також хлопець з Великої Димерки, який не розгубився, коли у їхній будинок прилетіла хвостова частина ракети “Ураган”. Костя Орєхов вивів у більш безпечне місце свою сестру та дідуся, щоб врятуватися від завалу будинку.

 

І крайня історія, яка вразила присутніх до сліз, була про 9-річного Богдана Печеного з нашої незламної фортеці-Бахмут. Він втратив своїх батьків у жовтні 2022, коли посеред вулиці Бахмута впав російський снаряд. Богдан не повіривши у те, що найрідніших більше немає, поїхав вночі на велосипеді на їхнє місце загибелі. Під свистом куль у найнебезпечнішому районі міста хлопцю вдалося це зробити і попрощатись з вітчимом та вагітною мамою. Нині Богдан Печений мріє стати захисником України.

 

Усі 8 учасників отримали пам’ятні подарунки, зокрема від Ради Європи та Представництва Вільної держави Баварії в Україні. А найголовнішим подарунком для дітей були сертифікати на відпочинок у мовному таборі в Карпатах, де з ними не лише відпочиватимуть на природі, а й займатимуться англійською.Подарункові сертифікати надали представники від Study.ua.

 

Дітлахи мали змогу не лише потанцювати під улюблені пісні українських співаків – Dantes та Wellboy, а й потиснути лапку пса Патрона, який також долучився до привітань маленьких героїв.

 

Як повідомляла УМ, морпіх Михайло Діанов передав 3 млн грн дітям загиблих героїв «Азовсталі».