Посвідчення водія: сервісні центри МВС змінять процедуру складання іспитів

18:03, 19.05.2023
Посвідчення водія: сервісні центри МВС змінять процедуру складання іспитів

В Україні змінився алгоритм отримання посвідчення водія

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ  до кінця року впроваджує зміни складання іспитів у сервісних центрах МВС.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр МВС.

 

«На меті — виключення фактору впливу екзаменаторів чи сторонніх осіб на результати іспитів, а також розширення інструментів для оскарження результатів», - заявив керівник ГСЦ МВС Микола Рудик.

 

Він озвучив, що саме має на меті зробити сервісний центр:

 

— запис на практичний іспит онлайн — кількість візитів може скоротитись до 1, адже талон попереднього запису можна буде отримати через сайт ГСЦ МВС, а не тільки в терміналі в приміщенні, як це є зараз;

 

— оскарження результатів іспитів можна буде здійснити впродовж тривалішого періоду — він становитиме 30 днів, а не 3 як зараз;

 

— фіксація складання іспитів розшириться, тому можна буде і почути і побачити з різних ракурсів усе, що відбувалось під час іспиту — у класах для теорії більше не буде "сліпих зон", адже буде по 4 камери спостереження, які забезпечать перехресне знімання та додатково фіксуватиметься і звук у приміщенні, а в автівках категорії В для практичних іспитів буде по 2 реєстратори, камера з кутом огляду салону на 360°.

 

А щодо порядку самих іспитів —  для людей не змінюється нічого. На теорії як було 20 питань та 20 хвилин —  так і залишається. На практиці як було виконання руху за маршрутом —  так і є, пояснює начальник Головного сервісного центру МВС.

 

«Також вправи на майданчику біля сервісного центру МВС на час дії воєнного стану поки спрощені —  є тільки рух за маршрутом. Усі маршрути затверджені нами та військовими адміністраціями і опубліковані на сайті», — додав Рудик.

 

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що МВС має намір розпочати влітку оптимізацію роботи сервісних і зробити послуги теоретичних і практичних іспитів на водіння автотранспортом якісними та прозорими.

 

Як повідомляла УМ, замовляти  та виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням росії в Україну заборонив Кабінет міністрів України. Про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не йдеться.