ЄС готує нові санкції проти Ірану через продані росії дрони

11:53, 19.10.2022
ЄС готує нові санкції проти Ірану через продані росії дрони

Захоплений українськими силами іранський безпілотник “Mohajer-6”. Жовтень 2022.

Нові санкції проти Ірану за продаж зброї росії підготували в Європейському Союзі. Вони стосуватимуться фізичних та юридичних осіб.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомило Politico з посиланням на власні джерела.

 

Нові санкції планують запровадити найближчим часом. Вони планують накласти обмеження на пʼятьох іранців та три компанії.

 

Дипломати країн-членів ЄС планують погодити їх вже у середу, 19 жовтня, щоб 20-21 жовтня під час саміту Європейської ради лідери країн Євросоюзу одразу їх затвердили.

 

Санкції ще більше погіршать стан перемовин про відновлення ядерної угоди з Іраном. Однак на Заході вже змирилися з тим, що вони не зрушать з мертвої точки.

 

Україна після збиття перших дронів Shahed-136 і ударного Mohajer-6 позбавила посла Ірану Манучехра Мораді акредитації та скоротила кількість дипломатичного персоналу. Іран у відповідь порадив Україні «не слухати третіх осіб». У МЗС України закликали Іран припинити військову допомогу росії , а не прикриватися заявами про нібито «зовнішній вплив».

 

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані публічно заперечив поставки своїх військових безпілотників російській армії. Навіть попри те, що українські військові вже збили сотні таких дронів.

 

Як повідомляла УМ, за даними американської розвідки, тепер Іран готується поставити росіянам свої балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів.