У Бучі російські нелюди спалювали людей та убивали вагітних жінок

11:57, 06.04.2022
У Бучі російські нелюди спалювали людей та убивали вагітних жінок

Російські агресори з невимовною жорстокістю убивали цивільне населення України

Поліцейські під час патрулювання по місту Буча виявили згарище, де знаходилися тіла загиблих під час окупації. Під час огляду місця події криміналісти Київщини зафіксували четверо жіночих та двоє чоловічих трупів.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє поліція Київської області.


"Не виключено, що серед загиблих є дитина. Одне із тіл має невеликі розміри. На одному із жіночих трупів виявили кульове поранення. У подальшому про причини смерті судитимуть експерти. Та враховуючи, що поряд немає руйнувань від артилерії, можна припустити, що ці люди були місцевими жителями. Їх розстріляли, а далі намагались знищити тіла вогнем" - відзначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.


Місця масової страти окупантами цивільних осіб вже були зафіксовані в підвалі одного з дитячих закладів Бучі, а також на території Мотижина, де окупанти розстріляли родину сільської старости Ольги Сухенко.


Виявлено, що Бучі на Київщині, російські окупанти розстріляли щонайменше 320 мирних жителів. Серед жертв була одна вагітна жінка. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко  з посиланням на мера Бучі Анатолія Федорука.


"Я сам бачив кілька епізодів. Були три цивільні машини, які намагалися евакуюватися у бік Києва. Їх по-звірячому розстріляли. Була вагітна жінка, чоловік якої кричав і просив не стріляти в неї, але вони взяли та просто жорстоко застрелили", – заявив Федорук.


Мешканці Бучі, які пережили окупацію, розповіли про звірства російських військових. За їх словами, окупанти розстрілювали мирних людей і виносили з будинків все, що тільки можливо.


"У нашому комплексі 600 квартир. Усі до єдиної квартири зламали. Виносили все, що мало якусь цінність: холодильники, мікрохвильові печі, телефони, ноутбуки. Навіть пральні машини виносили", - сказав чоловік.


Додав, що окупанти жили у покинутих квартирах. У деяких з них облаштували свій штаб.


"У 61-й квартирі  жив Артем, якого в гаражі розстріляли. Просто зайшли і розстріляли. Ми його поховали за гаражами. І там хрест навіть поставили. А хлопці, як хоронили, вийшли й дві кулі над їх головами пролетіли. А потім підходять два росіянина... Сказали, щоб більше тут не ходили", - розповіла жінка. 
 

Як повідомляла УМ, правоохоронці вивезли на судмедекспертизу 410 тіл вбитих мирних мешканців зі звільнених від окупантів районів Київщини. Наразі тіла жертв нелюдів оглядають судмедексперти для документування злочинів росії.