Абрамовича назвали співучасником злочинів Путіна

14:31, 11.03.2022
Абрамовича назвали співучасником злочинів Путіна

Російський олігарх Абрамович потрапив під санкції

Велика Британія запровадила проти російського мільярдера Романа Абрамовича санкції, а журналісти в один голос назвали його співучасником злочинів російського президента Путіна. 


Як інформує Україна молода, про це повідомила британська газета  The Times:


«На його руках кров», – так написали про Абрамовича найбільші газети, якого вважають найближчим соратником Путіна. Видання зазначає, що Велика Британія стала першою країною, яка ввела санкції проти Романа Абрамовича.


Вчора міністри звинуватили його в «крові на руках» через зв’язки з президентом Путіним. 


Олігарху офіційно заборонили їздити до Великобританії та заморозили всі його активи, включаючи футбольний клуб «Челсі» та його багатомільйонний портфель нерухомості. Йому заборонено проводити фінансові операції з будь-якими фізичними особами або підприємствами у Британії.


Щоденний британський таблоїд Daily Mirror назвав Путіна та російського олігарха Романа Абрамовича «кривавими братами». 


Видання цитує міністра закордонних справ Ліз Трасс, яка зазначає: «Абрамович і шість інших олігархів потрапили під санкції, щоб посилити тиск на режим Путіна і заглушити кошти його жорстокій бойовій машині. З огляду на свої тісні зв’язки з Путіним, вони причетні до його агресії. Кров українського народу на його руках. Їм би від сорому похилити голови».


Британське видання Metro також написала про Романа Абрамовича та його заарештовані активи. Титульна сторінка видання анонсує цей матеріал.


На думку журналістів, з кожним невдалим раундом переговорів між представниками України та країни-агресора обстріли стають дедалі жорстокішими. 


Як повідомляла УМ, двоє захисників України загинули і ще шестеро отримали поранення внаслідок авіаудару, який було нанесено з російського бомбардувальника по аеродрому Луцька Волинськоъ області у п’ятницю на світанку.