«Вовина тисяча»: на виплати записалося 2 млн українців

14:40, 14.12.2021
«Вовина тисяча»: на виплати записалося 2 млн українців

В Україні уже зареєструвалося 2 мільйони на отримання тисячі

Два мільйони українців зареєструвалися на пілот програми "єПідтримка" щодо виплати 1000 гривень після отримання двох доз щеплення від COVID-19.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі Мінцифри. Заявку на участь у пілоті можна було подавати з 10 грудня.

 

За першу добу роботи пілота "єПідтримки" оформлено понад 160 000 заявок на виплату. У Мінцифрі уточнили, що кількість заявок щогодини зростає. 

 

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток "Дія". 

 

Речник президента Сергій Никифоров пояснив, що тисячу гривень вакциновані отримають не готівкою, а як сертифікат, цифровий ваучер або депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів.

 

17 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 1 тисячу гривень повністю вакцинованим проти Covid-19 українцям будуть нараховувати на віртуальні платіжні картки через застосунок "Дія" наприкінці 2020-го та впродовж 2021-го року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

 

У Мінцифри повідомили, що віртуальні картки в застосунку "Дія" будуть безкоштовними – жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

 

З бюджету на програму виділили 8 млрд грн.

 

Як повідомляла УМ, літні люди з села не знають, чи зможуть з користю витратити свою тисячу за вакцинацію.