Медведчук може отримати 2 роки обмеження волі за недекларовані статки

11:17, 11.12.2021
Медведчук може отримати 2 роки обмеження волі за недекларовані статки

За недеклароване майно Медведчуку загрожує покарання у вигляді 2 років обмеження волі

У декларації Віктора Медведчука після перевірки НАЗК виявили брехню на рекордну суму. Тепер народному обранцю загрожує покарання у вигляді двох років обмеження волі.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів голова НАЗК Олександр Новіков у авторській програмі Олени Трибушної "Перші особи" 

 

«Йому загрожує до 2 років обмеження волі, оскільки на той момент закон ще не передбачав позбавлення волі»,– наголосив Новіков. 

 

На запитання ведучої, чи мовиться про олігарха Віктора Медведчука, Новіков підтвердив, що так.

 

Для довідки: у червні Рада ухвалила закон, що передбачає жорсткіше покарання – до 2 років в'язниці. Однак його зможуть застосовувати до декларацій, що нардепи подаватимуть за 2021 рік.

 

За словами Новікова, в Україні вже зафіксували 700 випадків незаконного збагачення, а також 1,5 тисячі необґрунтованих активів. Ці всі кейси наразі перевіряють, а згодом їх передадуть до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро або Нацполіції.

 

Лише протягом 2021 року в Україні до Реєстру осіб, що вчинили пов'язані з корупцією правопорушення, внесли 4 народних депутатів. Зокрема й Віктора Медведчука.

 

Нагадаємо, Віктору Медведчуку та дружині Оксані Марченко у лютому запровадили санкції Ради нацбезпеки й оборони.

 

Очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова 11 травня підписала підозру Медведчуку, а також його соратнику Тарасу Козаку. Кума Путіна підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у тимчасово окупованому Криму.

 

13 травня суд обрав проросійському політику запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Згодом йогопродовжили.

 

Офіс генпрокурора завершив розслідування щодо ймовірної держзради Медведчука ще у серпні. Матеріали справи відкрили його адвокатам.

 

Як повідомляла УМ, 8 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевіряти декларацію нардепа й виявило брехню на суму понад 73 мільйонів.