В Україні повністю вакцинували 12% населення

10:25, 26.09.2021
В Україні повністю вакцинували 12% населення

МОЗ активно агітує населення вакцинуватися. (Фото: facebook.com/moz.ukr)

Міністерство охорони здоров’я стверджує, що в нашій державі повністю вакцинованими є лише трохи більш як 12 відсотків громадян України.

 

Тоді як за розрахунками світових вчених, для перемоги над пандемією необхідно вакцинувати 60-80 відсотків населення.

 

Як інформує Україна молода, відповідні розрахунки МОЗ оприлюднило в неділю.

 

«Від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 759 691 людину, з них отримали одну дозу – 6 759 689 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 443 521 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 12 203 210 щеплень», - повідомили у міністерстві статистику вакцинації станом на 26 вересня.

 

Наразі населення України становить приблизно 44,39 мільйона осіб, це означає, що повністю вакциновані тільки трохи більш як 12 відсотків населення.

 

 

Нагадаємо, в Україні планують ввести обов'язкову COVID-вакцинацію.

 

Європейський суд з прав людини підтвердив положення українського національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною, зазначив глава МОЗ Віктор Ляшко.

 

Як повідомляла «УМ», неабиякий скандал через вакцинацію розгорівся у Національному медичному університеті імені Богомольця: студенти-медики обурені, що їх неофіційно і без законних підстав нібито примушують до щеплення від коронавірусу.