Справа вагнерівців: ТСК викликає журналіста Юрія Бутусова

16:49, 25.09.2021
Справа вагнерівців: ТСК викликає журналіста Юрія Бутусова

Журналіст Юрій Бутусов отримав публічне запрошення на засідання ТСК щодо вагнерівців. (Фото: facebook.com/butusov.yuriy)

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для розслідування справи щодо ПВК "Вагнера" Мар'яна Безугла вирішила викликати на заслуховування журналіста Юрія Бутусова через те, що той нібито поширив інформацію про заслуховування свідчень колишнього начальника ГУР Міноборони Василя Бурби.

 

Зауважимо, що напередодні Бурба надав ТСК свідчення під час засідання на території режимного об’єкту Головного управління розвідки Міноборони. Відтак, на втаємничене засідання не змогли потрапити нардепи від опозиційних фракцій «ЄС» і «Голосу».

 

Як інформує Україна молода, журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook  про  короткий зміст свідчень Бурби в суботу.

 

І це викликало обурення пані Безуглої.

 

Так, посилаючись на джерела в комісії, Бутусов повідомив, що на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації, про які журналіст писав у своїх статтях щодо даного скандалу, і "навів багато нових деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з Офісу президента України".

 

За даними Бутусова, пан Бурба нібито розповів, що план спецоперації з захоплення російських терористів був підписаний міністром оборони Андрієм Тараном, і був детально узгоджений, а провал спецоперації стався після наради в кабінеті президента Зеленського.

 

Наказ про перенесення спецоперації нібито дав глава Офісу президента Андрій Єрмак, а Бурба попереджав уже тоді, що в результаті може статися провал, і треба діяти швидко.

 

За словами журналіста, після затримання терористів у Мінську і звернення Росії повернути їх до Москви Бурба звернувся до президента з проханням провести розслідування можливої ​​зради, протезамістьрозслідуванняБурбабувзвільненийчерездвадніуказомпрезидента.

 

Також Бурба нібито підтвердив на ТСК, що спецоперація проводилася спільно зі спецслужбами НАТО.

 

Вже невдовзі на пост журналіста відреагувала Мар'яна Безугла, який у своєму пості заявила, що поширена Бутусовим інформація щодо свідчень Бурби "не відповідає дійсності".

 

"Були присутні члени ТСК і В. Бурба. Це єдині джерела інформації про те, що було вчора. Засідання "грифоване". Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність. Не думаю, що Василь Васильович буде давати фейковий варіант державної таємниці", - написала скандальна голова ТСК.

 

                               Мар'яна Безугла (facebook.com/m.bezuhla).

 

І додала: "Чи ж просто Бутусов взяв і написав свою попередню версію, аби якось, ну хоч якось "приліпитися" до роботи ТСК? Хто він, свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися.facebook.com/m.bezuhlaВикликаю Юрія Бутусова на заслуховування. Час і місце буде повідомлено. Настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане".

 

Нагадаємо, що минулого тижня Бурба прибув на засідання ТСК, але під час засідання виявилось, що немає кворуму, хоча на початку він був.

 

У понеділок ТСК почала заслуховувати Бурбу, а через деякий час "без пояснення причин" оголосила перерву, коли він почав свідчити про зрив спецоперації.