У знущаннях над полоненими у Донецьку підозрюються троє учасників НЗФ- Генпрокуратура

15:59, 24.09.2021
У знущаннях над полоненими у Донецьку підозрюються троє учасників НЗФ- Генпрокуратура

Саме тут знущалися над полоненими.

Двом колишнім військовослужбовцям ЗСУ та ексспівробітнику СБУ Донеччини заочно повідомили про підозру у «жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому групою осіб та участі в терористичній організації».

 

Як інформує УМ, про це 24 вересня повідомили в Офісі генерального прокурорана своєму сайті.

 

За даними слідства, обвинувачені за вказівкою ватажків «ДНР» з 2014-го до 2015 року катували людей за проукраїнські погляди. Робили вони це у приміщенні однієї з незаконних в’язниць, облаштованої у захопленому бойовиками Донецькому телецентрі.

 

Під час допитів вони застосовували до мирних людей тортури — систематично били руками і ногами та утримували потерпілих в нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування.

 

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та звернення до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

 

За даними ООН, у період з 2014 до 2021 року жертвами катувань і жорстокого поводження стали близько чотирьох тисяч затриманих в ОРДЛО. Війна на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму.

 

Нагадаємо, що 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою «референдум про статус півострова».

 

Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». У такий спосіб Росія анексувала українську територію.