У Криму окупаційна влада оголосила результати «виборів»

14:27, 20.09.2021
У Криму окупаційна влада оголосила результати «виборів»

Голова "виборчкому Криму", підпорядкований Росії, Михайло Малишев - звітує про перемно-тріумфальні результати виборів на півострові..

Очільник окупаційного «виборчкому Криму» оголосив у понеділок, 20 вересня,результати кримського голосування на виборах до Держдуми Росії.

 

Як інформує УМ, про це 20 вересня повідомили у «виборчкомі» Криму – його очільник Михайло Малишев.

 

Згідно з інформацією, нібито у всіх трьох кримських округах (Сімферопольський, Керченський, Євпаторійський) у лідерах – провладна путінська "Единая Россия".

 

При цьому явка склала 49,75%.

 

Так, "Единая Россия" в окупованому Криму набрала 63,33% голосів, КПРФ – 9,15%, ЛДПР – 7,75%, "Справедливая Россия – Патриоты за правду" – 5,93%, "Новые люди" – 3,96%.

 

В одномандатних округах перемогли кандидати від "Единой России" – Олексій Черняк (49,37% голосів, Сімферополь), Костянтин Бахарев (63,6%, Керч), Леонід Бабашов (58,17%, Євпаторія).

 

Сайт "Крыминформ" зазначає, що порівняно з 2016 роком "Единая Россия" погіршила свої показники в Криму – тоді за неї проголосували в Сімферопольському окрузі 68,6%, Керченському – 74,3%, Євпаторійському – 75%. Явка була нижчою.

 

Нагадаємо, що в Росії 17-19 вересня пройшло голосування за депутатів Держдуми VIII скликання, а також відбулися місцеві і регіональні вибори. Голосувати можна було і в електронному форматі.

 

Росіяни залучили до виборів, як стверджують у самій РФ, близько 150 тисяч жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України, яким Москва масово видавала паспорти.

 

Жителям ОРДЛО, яких везли голосувати в Ростовську область, видавали сухпайки.