Одеська банда вимагала за викраденого підприємця викуп у мільйон доларів

10:23, 17.09.2021
Одеська банда вимагала за викраденого підприємця викуп у мільйон доларів

Одеські бандити вирішили в місті влаштувати 90-ті. (Фото Офісу генпрокурора)

Правоохоронці затримали учасників злочинного угруповання, які в Одеській області викрали підприєця.

 

Від його родичів зловмисники вимагали викуп у розмірі один мільйон доларів.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

 

Члени організованої групи у березні 2021 року на території Одеси викрали місцевого мешканця, сім’я якого займається підприємницькою діяльністю, незаконно позбавили його волі та вимагали від родичів 1 млн доларів США за звільнення.

 

Після викрадення вони доставили чоловіка до Києва, де спільними зусиллями правоохоронців їх було затримано, а потерпілого звільнено.

 

«Усім учасникам організованої групи повідомлено про підозру, п’ятьом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а одному – цілодобовий домашній арешт. Наразі підозрюваним та їх захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів кримінального провадження»,  - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу працівників управління карного розшуку.

 

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.