Із Конго повернулися українські миротворці

09:58, 17.09.2021
Із Конго повернулися українські миротворці

Рідні зустрічають миротворців в аеропорту Львова. (Фото: АрміяІнформ)

У міжнародному аеропорту «Львів», 17 вересня, о 1:27 успішно приземлився борт з українськими миротворцями зі складу 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону. Понад 150 військовослужбовців після завершення виконання завдань з підтримання миру і безпеки в Демократичній Республіці Конго повернулися на рідну землю.

 

Як інформує УМ, про це 17 вересня повідомила АрміяІнформ.

 

Це був другий і крайній рейс з військовослужбовцями 12-ї ротації, які майже рік виконували почесну миротворчу місію в африканській країні.

 

 

На рідній землі їх з нетерпінням чекали рідні та близькі, друзі і колеги. Під час урочистого шикування біля аеропорту імені Данила Галицького начальник армійської авіації — начальник управління армійської авіації Командування підготовки КСВ ЗС України полковник Максим Саміленко подякував підлеглим  за сумлінне виконання службових обов’язків та вручив заохочувальні відзнаки та грамоти.

 

Напередодні відльоту на Батьківщину командир 12-ї ротації 18-го окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко передав посаду своєму наступнику командиру 13-ї ротації полковнику Євгену Вакуленку.

 

Нагадаємо, що вертолітники наприкінці травня, коли через виверження вулкану в місті Гома склалася небезпечна ситуація щодо життя та безпеки мирного населення міста, були залучені до щоденної евакуації  місцевих жителів та персоналу Місії ООН. Лише в один із днів наші миротворці в екстремальних умовах евакуювали близько 200 людей.

 

 Тоді український загін залишався єдиним, що виконував льотні завдання в умовах надзвичайної ситуації. Згодом його роботу високо оцінило керівництво Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

 

Найближчими днями на прибулих військовослужбовців чекає медичне обстеження на базі 12-ї бригади армійської авіації. Лише після нього вони зможуть повернутися у свої військові колективи і рідні домівки.