ВООЗ через виявлені порушення призупинила схвалення «Супутника V»

15:27, 16.09.2021
ВООЗ через виявлені порушення призупинила схвалення «Супутника V»

У ВООЗ "Спутнику" не довіряють.

Всесвітня організація охорони здоров'я призупинила процес схвалення російської вакцини від коронавірусу «Супутник V».

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступника голови Панамериканської організації охорони здоров'я Жарбаса Барбозу.

 

«Що стосується процесу схвалення "Супутника V" для екстреного застосування, то цей процес призупинено, тому що під час інспекції одного з заводів, де роблять вакцину, було виявлено, що цей завод не дотримується належних практик виробництва, - заявив, зокрема, Барбоза.

 

Про який конкретно завод ідеться, Барбоза не сказав.

 

За його словами, зараз ВООЗ чекає повідомлення про те, що завод виправив порушення, після чого там пройде нова інспекція.

 

Барбоза нагадав, що в рамках процедури, за якою ВООЗ схвалює вакцини від коронавірусу для екстреного застосування, виробник повинен довести, що підприємства, де випускається вакцина, відповідають необхідним стандартам виробництва.

 

За даними Медузи, в червні комісія ВООЗ виявила порушення на одному з російських підприємств, які виробляють «Супутник V» – «Фармстандарт-УфаВІТА» в Уфі.

 

 

Нагадаємо, що на даний момент ВООЗ схвалила для екстреного застосування вакцини від коронавірусу від американських компаній Moderna і Pfizer, європейських Jannsen і AstraZeneca, китайських Sinopharm, Sinovac, а також індійської Serum Institute of India.