Кабмін за розмитнення автомобілів через «Дію»

16:26, 15.09.2021
Кабмін за розмитнення автомобілів через «Дію»

"Євробляхери" - одна із проблем для України.

Кабінет міністрів України підтримав постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо митного оформлення окремих транспортних засобів» через додаток «Дія» з триденним доопрацюванням.

 

За відповідне рішення уряд проголосував під час засідання 15 вересня.

 

Як інформує УМ, про це 15 вересня повідомила пресслужба КМУ.

 

«Даний пункт опрацьований, було до нього ряд зауважень на урядовому комітеті. Ми домовились його доопрацювати протягом трьох днів з відповідними нормами щодо відкладення часу вступу окремих пунктів даної постанови до моменту прийняття і введення в дію відповідного законодавства України», — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

 

Постанова визначає особливості здійснення митного оформлення автомобілів, що ввозяться на митну територію України. Зокрема, митне оформлення відбуватиметься з використанням мобільного додатку "Дія". Координатором проєкту визначається Міністерство цифрової трансформації.

 

«Ми плануємо зробити можливим розмитнення транспортного засобу через "Дію". Постанова дасть старт реалізації такого експериментального проєкту. Це можливість через смартфон подати необхідні документи, оплатити митний збір і завершення митного оформлення вашого авто в автоматичному режимі», — пояснив глава Кабміну.

 

За його словами, оплатити збір також можна буде онлайн: «Тобто все максимально зручно, просто і без жодної корупці».

 

Нагадаємо, що в Україні з 15 червня по 31 липня у рамках "пільгового періоду" за новою формулою розмитнили понад 17 тисяч автомобілів. Громадяни сплатили до бюджету понад 600 млн гривень.

 

21 травня на нараді «Офісу простих рішень та результатів», Міністерства цифрової трансформації та Міністерством фінансів погодили проєкт закону, який має полегшити процедуру розмитнення автомобілів через застосунок «Дія».

 

18 лютого Верховна рада ухвалила за основу законопроєкт №4644-д про разове розмитнення машин, які ввезли в Україну до 1 січня 2021 року.

 

12 травня Зеленський підписав закони про пільгове розмитнення «євроблях».