Теракти 11 вересня: Байден закликає американців до єдності

15:38, 11.09.2021
Теракти 11 вересня: Байден закликає американців до єдності

Джо Байден наголосив, що американці не повинні дозволити розділити себе. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден закликав американців до єдності, згадуючи про майже три тисячі загиблих у терактах 11 вересня 2001 року.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у відеозверненні Байдена, оприлюдненому з нагоди двадцятої річниці терактів у США.

 

"У дні, що настали після 11 вересня 2001 року, ми бачили героїзм усюди, в місцях очікуваних та не дуже. Ми також побачили щось надто рідкісне: справжнє почуття національної єдності", - сказав господар Білого дому,

 

Президент США додав: "У битві за душу Америки, єдність - це наша найбільша сила. Це не означає, що ми маємо вірити у щось одне - це про те, що ми повинні мати фундаментальну повагу та віру одне в одного та в цю країну".

 

Байден визнав, що теракти пробудили й негативні людські якості, зокрема, відчуття страху та ворожості американців до мусульманської віри загалом.

 

Тому президент наголосив, що американці не повинні дозволити розділити себе.

 

"Єдність робить нас тими, ким ми є - Америкою у її найкращому вигляді", - наголосив Байден.

 

 

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року у США відбулася низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні.

 

Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

 

У Всесвітньому торговельному центрі загинуло понад 2600 осіб; 125 загинули у Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Серед загиблих - громадяни США та ще 91 держави, зокрема й України.