Ігор Коломойський мав спільників у Нацбанку – Олексій Данілов

14:44, 11.09.2021
Ігор Коломойський мав спільників у Нацбанку – Олексій Данілов

Олексій Данілов на конференції YES Brainstorming (Фото: facebook.com/rnbou)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов переконаний, що зловживання Ігоря Коломойського з "Приватбанком" не були б можливими без спільників у Національному банку.

 

Також, за його словами, найближчим часом РНБО розгляне ситуацію в банківському секторі в Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Данілов заявив на конференції YES Brainstorming у суботу.

 

"Наступний кейс, який ми будемо розглядати на РНБО за дорученням президента – це як сталося, що грошей немає, олігархи додаткові з'явилися після таких "банкопадів" у нашій країні. Це речі, які мають бути абсолютно публічними", - повідомив секретар РНБО.

 

Щодо зловживань Ігоря Коломойського з "Приватбанком" пан Данілов наголосив наступне:

 

"Тут прозвучало прізвище Ігоря Валерійовича Коломойського. Так от я можу сказати: якби не були спільники в Національному банку України, він жодним чином не міг би нічого робити. Це інституція, яка мала контролювати всі ці речі. Але вони сьогодні всі працюють на своїх посадах, вони поважні, вони мають іти одним гуртом до того процесу, який ми закидаємо Ігорю Валерійовичу Коломойському".

 

Він також додав: "Чи продовжується це зараз? Мені складно сказати, але певні речі, які відбуваються в нашій банківській системі, не дивують. 96 мільярдів ми сплатили за ту ситуацію, що якісь власники щось там не додають".

 

Як повідомляє РНБО, Данілов також наголосив, що олігархи та створена ними економічна система є сьогодні однією з ключових загроз безпеці України.

 

На його думку, датою виникнення самого явища олігархату в Україні можна вважати 1998 рік, коли у Верховну Раду «потрапили великі корупційні гроші».

 

Під час виступу секретар РНБО виокремив певні принципи, на яких побудований олігархат: «Три ноги, на яких він росте – це олігархи, монополія, корупція. Ця система має припинити своє існування як явище, в іншому випадку ми не матимемо можливості розвивати нашу країну».

 

Читайте також: Чому закон про олігархів не має нічого спільного з олігархами.