Байден обов’язково приїде в Україну – Кулеба

12:04, 01.09.2021
Байден обов’язково приїде в Україну – Кулеба

Дмитро Кулеба. (Фото: https://www.facebook.com/dmytro.kuleba/photos_by)

МЗС України працює над візитом президента США Джо Байдена в Україну.

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Джо Байден приїде в Україну, оскільки наша країна дуже важлива для нього.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Кулеба розповів журналістам у ході візиту українського президента Володимира Зеленського до США в середу.

 

На його думку, Байден здійснить візит в Україну до закінчення своєї каденції.

 

"Безумовно, ми працюємо і над зворотним візитом. Я переконаний, що за час свого президентства Джо Байден приїде в Україну, оскільки наша країна дуже важлива для нього і є важливим пріоритетом зовнішньої політики США. Зараз ми до них, потім вони до нас", - сказав Кулеба.

 

Він оцінив візит Зеленського до США як "дуже успішний".

 

Пан Кулеба заявив, що у Байдена немає жодної персональної образи на Зеленського, а також Україну, через заяви, які звучали раніше, про нібито втручання України в президентські вибори у США.

 

"Україна дуже гідно поводилася під час внутрішньополітичної кризи в США. Найкращим свідченням цього є той факт, що Україна має повну підтримку Республіканської і Демократичної партій", - сказав міністр.

 

Як повідомляла «УМ», 31 серпня Зеленський розпочав візит до США. Сьогодні ввечері він проведе зустріч з американським президентом Джо Байденом.

 

Напередодні він провів низку зустрічей, утому числі в Міненерго США, Пентагоні, НАСА і Світовому банку.