Керівника Азово-Сиваського нацпарку затримали за хабарі з туристів

16:28, 26.08.2021
Керівника Азово-Сиваського нацпарку затримали за хабарі з туристів

Туристу добряче поповнювали "бюджет" чиновника. (Фото: ДБР)

Державне бюро розслідувань затримало керівника Азово-Сиваського національного природного парку, чинного депутата Мелітопольської міської ради, який підозрюється у тому, що за гроші дозволяв туристам відхилятися від туристичних маршрутів у заповідній зоні.

 

Як інформує УМ, про це повідомило ДБР на своєму офіційному сайті.

 

Відомство не повідомляє ім'я затриманого, але з відкритих джерел стало відомо, що його звати Олег Бандурін. На сайті парку він фігурує як тимчасово виконуючий обов'язки генерального директора. Також Бандурін є у списку депутатів на сайті Мелітопольської міськради. Як повідомляє ресурс "Хто є хто в Запоріжжі", Бандурін народився в Росії, у 2014 році був заступником мера Мелітополя.

 

Слідчі з'ясували, що, крім офіційних платежів за автомобільні екскурсії островом Бірючий, чиновник систематично брав з туристів додаткові гроші, за які вони "вільно" пересуватися заповідною територією.

 

Керівника нацпарку затримали під час одержання чергової частини плати прямо у службовому кабінеті. Вирішується питання повідомлення чиновнику про підозру у вимаганні та одержанні хабаря.

 

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.