Зеленський сподівається на гарантії від Меркель щодо газової суперечки

08:50, 22.08.2021
Зеленський сподівається на гарантії від Меркель щодо газової суперечки

Володимир Зеленський і Ангела Меркель під час зустрічі у Берліні, липень 2021 року. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час свого візиту до Києва надасть Україні гарантії в суперечці щодо газопроводу "Північний потік-2".

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, витяги з якого опубліковані в суботу ввечері.

 

Як приклад таких гарантій Зеленський назвав можливу обіцянку транспортувати через Україну якийсь мінімальний обсяг газу.

 

"Я сподіваюся, що Меркель досягнула певної угоди з Путіним, перед візитом до Києва", - зазначив президент.

 

Нагадаємо, що Меркель прилітає до Києва в неділю, 22 серпня, а в п'ятницю, 20 серпня, вона зустрілася в Москві з президентом Росії.

 

Свої відносини з канцлеркою Німеччини Зеленський охарактеризував як прагматичні:

 

"Мене більше цікавлять результати, що піддаються обліку, нехай і в обмеженій кількості. Я не очікую, що канцлерка приїде до Києва з подарунками".

 

Крім проблематики "Північного потоку-2", Зеленський та Меркель обговорять у Києві ситуацію на Донбасі.

 

Як повідомляла «УМ», під час візиту до Москви 20 серпня канцлерка наголосила на важливості "нормандського формату" для врегулювання конфлікту на Донбасі. За її словами, вона обговорила з Путіним можливість проведення чергової зустрічі на високому рівні у "нормандському форматі", коли сторони дійдуть згоди щодо її порядку денного.

 

Тоді як Путін закликав Меркель натиснути на офіційний Київ у питанні дотримання Мінських угод.