Олексій Данілов вважає найкращим подарунком санкції Росії

10:50, 21.08.2021
Олексій Данілов вважає найкращим подарунком санкції Росії

Олексій Данілов зрадів російським санкціям напередодні 30-річчя Незалежності. (Фото РНБО України)

Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на запровадження щодо нього санкцій Росії.

 

За його словами, російські санкції проти нього та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби є найкращою оцінкою роботи у відстоюванні національних інтересів України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Олексій Данілов написав у соцмережах в суботу.

 

«Найкращий подарунок до 30-річчя Незалежності України. Кремль запровадив санкції щодо секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Вважаю це найвищою відзнакою і найкращою оцінкою нашої спільної роботи у відстоюванні національних інтересів нашої держави», - відреагував секретар Ради нацбезпеки і оборони.

 

Він іронічно обіцяє виправдати "високу довіру" і зробити ще більше на посаді секретаря Радбезу, «щоб раз і назавжди зняти питання щодо будь-якої присутності "русского мира" і його агентів впливу в українському житті – як кажуть в народі, «щоб і духу не було»!».

 

Напередодні, 20 серпня Росія запровадила санкції проти міністра закордонних справ України Дмитра  Кулеби та секретаря РНБО України Олексія Данілова.

 

Також у списку опинилися уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, голова Рахункової палати Валерій Пацкан, голова Дніпропетровської обласної облдержадміністрації  Валентин Резніченко.

 

Всього до переліку додали 73 людини. Загальна кількість осіб, включених до списку, збільшилася до 922.

 

Як повідомляла «УМ», цього ж дня РНБО України запровадила персональні економічні обмежувальні санкції проти народного депутата Андрія Деркача.

 

Також повний пакет санкцій вводиться проти подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги та проти головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви.

 

Сайт видання «Страна» вже заблоковано в Інтернеті провайдерами.